10 Eylül 2024 Salı

Mehtap Fırat - Uluslararası Bir Aşk Hikayesi

Yazar: Mehtap Fırat    Sayfa: 480   Yayınevi: Ephesus Yayınları

   Okuduğum kitabın adı; Uluslararası Bir Aşk Hikayesi. Yazarı Mehtap Fırat. Kitabın ilk basımı Aralık 2020'de olmuştur. Yazarımız yazarlığa adminı Wattpad' de 2013 yilında başlamış. Mehtap Firat'ın okuduğum ilk kitabı, hem de ilk okuduğum sadece aşk temalı kitaptır. Kitapta dikkatimi çeken; yazarın her bir bölüm için güzel müzikler seçmesiydi. Okurken dinlemek gerçekten güzeldi. Sahneler gözümde canlandı diyebilirim. 

    Kitap; İstanbuľ'dan Rusya'ya uzanan deli dolu ve bir o kadar da hırçın bir aşk hikayesi diyebilirim. Aşkın din, dil, ırk ve yaşla alakası olmadığını biliyoruz. Asil önemli olan insanın hayatındaki ruh eşini bulmasıdır. Ana karakterlerimiz, Yasemin, güçlü ve tanınan bir Türk iş kadını. Andreas ise; Rusya'da tanınan, çapkın mı çapkın ve yakışıklılığıyla ünlü bir iş adamı diyebilirim. Yan karakterlerimizden ikisi Zeynep, ve Jack. Uluslararası Bir Aşk Hikayesi'ni okurken yer yer Andreas'a söylendim. Yasemin'e kızdım sinirlendim. Karakterlerde en çok beğendiğim Zeynep. Hikayesi akıcı bir eser olması yanında sıkmadı, yormadı. Mekanlar bazen kendini tekrarladı ama hikayeyi bozmuyor. Aşk temalı hikaye severler okuyabilir. Kitapla kalın.


Uluslararası Bir Aşk Hikayesi Alıntıları

* Zaten hata yapmak insanı küçültmezdi ki, aksine insan olduğunu gösterir.

* Düzen, zor kurulan ama çabuk yıkılıp parçalara ayrılan bir eserdi.

* Ayrıca hayat bize her zaman istediğimizi vermez. Bir yerlerde yönümüzü değiştirmemiz gerekir.

* Küçük sandığımız mevzuları altında yatan derinlikleri idrak etmemiz oldukça zaman kaybettiriyor ve belki de bu, hayatımızda değerlendirmemiz gereken nice eşsiz saniyeleri bizden çalıp götürüyordu.

* Her gün bir önceki günün sadece başka bir versiyonunu yaşıyorduk. 

* Bazı olayların gerçekliğini acı bir şekilde yaşamadan fark edemiyorduk ve o an geldiğinde her şey için çok geç kalınmış oluyordu. 

* Sana yakın olan birini kaybettiğin an, tüm dünya sanki üzerine çöküyormuş gibi hissediyorsun. Yaşamanın hiçbir anlamı kalmamış gibi düşünüyorsun çünkü artık sabahları uyanmana sebep olan kişi yoktur, gitmiştir ve o giderken sen hiçbir şey yapamamışsındır.

* Hiç nefessiz kaldığınız bir an oldu mu ?

* Eğer şanslıysanız hayatınızda bir kere, hayatınızı önce ve sonra olarak ayırabilecek biriyle tanışacaksınızdır.

* Bazen yalnızlık her şeyden daha iyi hissettiriyordu. Aklımı karıştıran ve beni suçlayan bakışlar yoktu.

* Çünkü biliyordum ki ne geriye dönebilir ne de ileriyi görebilirdik. Sadece anı yaşamak için vardık.


Keyifli okumalar 

2 yorum: