15 Eylül 2024 Pazar

Kore Dizileri / The King: Eternal Monarch

Adı: The King: Eternal Monarch  Yönetmen: Baek Sang-HoonJung Ji-Hyun  
Bölüm Sayısı: 16

    Yine ikinci sezonu olmasını istediğim bir dizi dahaa :) İki farklı paralel dünyada geçen bir dizi. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer  paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Kore İmparatoru Lee Gon (Lee Min Ho) paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti’nde ise, yaşayan Jung Tae-Eul  insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışan başarılı bir dedektiftir. İki paralel dünyadaki kral ve dedektif bir şekilde karşılaşırlar ve dram, romantik ve fantastik olaylar o zaman başlar. Komik olan sahneleri de var tabi ki. Ama aşk daha çok :) Bazı sahneleri var duyguyu izleyen kişiye çok iyi şekilde geçiriyor.

    Dizinin ana çifti benimde favori çiftim oldu. Bana göre çok uyumlular. Erkek baş rol Lee Gon (Lee Min Ho) zaten favorimdi. Nerdeyse her dizisini izledim diyebilirim. Onu ilk Boys Overs Flowers dizisi ile tanıdım. O günden beride dizilerini izlerim. Bu dizi uzun aralıklarla iki defa izlediğim bir dizi oldu. Etkisi hala aynı. ♥ 

Keyifli seyirler 

10 Eylül 2024 Salı

Mehtap Fırat - Uluslararası Bir Aşk Hikayesi

Yazar: Mehtap Fırat    Sayfa: 480   Yayınevi: Ephesus Yayınları

   Okuduğum kitabın adı; Uluslararası Bir Aşk Hikayesi. Yazarı Mehtap Fırat. Kitabın ilk basımı Aralık 2020'de olmuştur. Yazarımız yazarlığa adminı Wattpad' de 2013 yilında başlamış. Mehtap Firat'ın okuduğum ilk kitabı, hem de ilk okuduğum sadece aşk temalı kitaptır. Kitapta dikkatimi çeken; yazarın her bir bölüm için güzel müzikler seçmesiydi. Okurken dinlemek gerçekten güzeldi. Sahneler gözümde canlandı diyebilirim. 

    Kitap; İstanbuľ'dan Rusya'ya uzanan deli dolu ve bir o kadar da hırçın bir aşk hikayesi diyebilirim. Aşkın din, dil, ırk ve yaşla alakası olmadığını biliyoruz. Asil önemli olan insanın hayatındaki ruh eşini bulmasıdır. Ana karakterlerimiz, Yasemin, güçlü ve tanınan bir Türk iş kadını. Andreas ise; Rusya'da tanınan, çapkın mı çapkın ve yakışıklılığıyla ünlü bir iş adamı diyebilirim. Yan karakterlerimizden ikisi Zeynep, ve Jack. Uluslararası Bir Aşk Hikayesi'ni okurken yer yer Andreas'a söylendim. Yasemin'e kızdım sinirlendim. Karakterlerde en çok beğendiğim Zeynep. Hikayesi akıcı bir eser olması yanında sıkmadı, yormadı. Mekanlar bazen kendini tekrarladı ama hikayeyi bozmuyor. Aşk temalı hikaye severler okuyabilir. Kitapla kalın.

5 Eylül 2024 Perşembe

Kitap Okumanın Faydası Nedir ?



 Bir defasında hocama dedim ki: ''Bir kitap okudum ama zihnimde kitaptan hiçbir şey kalmadı''


Bana bir meyve uzattı ve dedi ki: ''Bunu ağzında çiğneyip ye.''
Yedikten sonra sordu: ''Şimdi sen büyüdün mü?''

''Hayır,'' dedim.

Dedi ki: ''Büyümedin ama o vücuduna dağıldı; et oldu, kemik oldu, sinir oldu, deri oldu, tırnak oldu, hücre oldu...'' 

(Mark Twain)

     Bu kısa kesitten anlamamız gereken, kitabı okuduğumuzda şöyle dağılıyor; bir kısmı kelime dağarcığımızı zenginleştiriyor. Bir kısmı kaliteli yazılar yazmamızı ve okuma üslubumuza zariflik katıyor. Bir kısmı ahlakımızı güzelleştiriyor. Bir kısmı özgüvenimizi arttırıyor, sorgulamamızı tetikliyor. Bir kısmı güzel düşünüp, sevgi, merhamet gibi duygular katıyor. Kitap okumanın bilimsel yanı bile var.