10 Ekim 2024 Perşembe

Üç Madde İle Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanın

 

    Kitap okumanın en temel faydalarından bazıları kelime dağarcığımızı geliştirmek ve günlük hayatta algımızın daha açık olmasını sağlamaktır. Bunların yanında zihni dinlendirir ve stresi azaltır. Kitap okuma alışkanlığı kazanmanın üç kısa maddesinden bahsedeceğim;

* İlgi alanınız olan kitapları bulmak daha iyidir. İlgi alanınız dışındaki kitaplar doğal olarak motivasyon ve okuma arzunuzu düşürecektir. Bu sebeple hangi kategori ya da konularda kitaplar okumak istediğinizi iyi belirlemeniz gerekir.

* Kısa soluklu ve az sayfalı kitaplar seçmek okumaya yeni başlayan kişiler için daha uygundur. Uzun ve kalın kitaplar sizin gözünüzü korkutabilir ve okuma arzunuzu olumsuz yönde etkileyebilir. İlk başlarken 100 - 150 sayfalık kitaplar örnek verilebilir ve sizin için yeterli olacaktır.

* Kendimize günlük sayfa ya da süre kitap okuma hedefi belirlemek hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır. Ve bu planı günlük olarak yapmak bir süre sonra size kitap okuma alışkanlığını günlük hayatınıza  oturtmuş olmanızı sağlar. Ve son olarak bu konu hakkında yazdıklarım kendi tecrübelerimdir.


Keyifli okumalar diliyorum 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder