Yazar: Zeynep Selvili Kitap: Pembe Fili Düşünme Basım: 7 - İstanbul - 2018 Sayfa: 208 |
Kitabın yazarı; Zeynep Selvili. Keşke 15-16 yaşlarımda okusaydım dediğim bir kitap. Gayet açık, anlaşılır ve basit bir üslup kullanılmış. Bu sebepten kitapta geçen bazı psikolojik gerçeklerin her yaştan insanın okuyup anlayabileceği bir seviyeye indirgenmiş olması iyi bir fikir olmuş. Kitabına başlarken panik atakla nasıl tanıştığını öğreniyoruz. Yurt dışında Miami'de Psikoloji okuyormuş o zamanlar. Bir gün evine arabasıyla gelmiş, evinin garajına girmiş. Hiç ummadığı bir anda kalp atışları hızlanmış, nefesi kesilip sol kolu uyuşmaya başlamış. Kalp krizi geçirdiğini düşünerek hem komşusu hem de arkadaşı olan Melis'e zar zor haber vermiş. Hastaneye gittiklerinde yapılan tetkikler sonucunda Zeynep panik atak olduğunu öğreniyor. Bunu hemen sindiremiyor tabi ki. Çünkü korkuları var. Savaşmaya karar veriyor ve başlıyor Zeynep'in serüveni.
Zeynep Selvili üniversiteden mezun olduktan sonra üç günlüğüne bir seminere gidiyor ve orda; kendisinden daha bilgili, daha akıllı ve zeki gördüğü insanların kendisinden hiçbir farkı olmadığını görüyor. O insanlarında diğer başka Zeynep'ler olduğunu anlıyor. Zeynep Selvili'nin kitabı yazması iki seneyi bulmuş. Başaramayacağını düşünüyormuş. İçindeki ses Zeynep'e yıldırıcı şeyler fısıldasa da kitabı yazmayı bitirmiş. Kitabı bizimle buluşturduğu için teşekkür ederim. Kitabı psikoloji sever arkadaşlara önerebilirim.
Kitap Alıntıları
* Ne düşündüğümüzün farkında bile değilizdir, ne hissettiğimizle ilgili olan meşguliyetimizden.
* Meğer zaman değil, zamanla ne yaptığımızmış bizi iyileştiren.
* İnsan değer verdiği yerlerden kanar.
* Hiçbir acı baki değildir, her duygunun bir vadesi, bir yaşam süresi vardır.
* Sahi, insan nasıl olur da esirger kendinden şefkati?
* Hayatımı geri kazanmak için, bana rahatsızlık veren, acı veren olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulmaya çalışmak çözüm değil, sorunun ta kendisiydi.
Çok güzel bir tanıtım yazısı olmuş. İnsanlarımızın insan psikolojisi ile ilgili bilgilere öyle ihtiyacı var ki.
YanıtlaSilAlıntılar da çok isabetli seçimler olmuş. Keyif alarak, düşünerek, bilgilenerek okudum. Emeğine, yüreğine sağlık.
"Kitaplar iyileştirir " gerçekten. Bibliyoterapi" diye bir yöntem var psikolojide: Rahatsızlığı olan kişiye okuması için ona uygun bir kitap okuma listesi hazırlanıyor. Yararlı seçimler iyi sonuçlar yaratabiliyor.
Sevgiler...
Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum :)
Silkeyifle okudum ben de bu kitabı :)
YanıtlaSilGüzel bir kitaptı :)
Silayol okudum yaaa bu yazını. raporda da koycam linkini yaniii:)
YanıtlaSilTamam :)
SilKitabın adı çok güzel seçilmiş bence. "pembe fili düşünme" deyince hep pembe bir fil hayal edeceğimizi söylemişti hocamız. Yani bir şeyi düşünmeyeceğim deyince her zaman daha çok düşündüğümüzü...
YanıtlaSilEvet kitapta da böyle geçiyor:)
SilGüzel bir kitaba benziyor
YanıtlaSilGüzel kitaptır :)
SilSürekli yaşamla uğraşırsak yaşamı kaçırırız tarzında bir söz okumuştum bir filozaftan. Gerçekten öyle kafamızın içinden çıkıp yaşamaya başlamak en kolay çözüm
YanıtlaSilÇok doğru :)
Silhttps://yuregiminiklimi.blogspot.com/2018/10/okudum-37-pembe-fili-dusunme.html
YanıtlaSilBende 2018 yılında okumuştum.
Sağolun tanıtım için
Güzel bir kitap :) Hemen bakıyorum bloğunuza.
Silanksiyete, panik atak, depresyon, yılgınlık o kadar benimsediğimiz şeyler ki, üzücü...
YanıtlaSilHayat şartları, aile ve çevre etkisinden kaynaklı malesef.
SilKitabın adına benzer bir Kore filmi izlemiştim yıllar önce. Konusu ilginç geldi. Özellikle Türk edebiyatında bu tarz konular okuması güzel oluyor.
YanıtlaSilPsikoloji can'dır gerisi heyecan :)
Sil