10 Temmuz 2024 Çarşamba

Gamze Çelik - Piramit Serisi

Kitap: Piramit Serisi  Yazar: Gamze Çelik  Yayınevi: Ephesus Yayınları
    
     Gamze Çelik'in kaleme aldığı fantastik, romantik konulu Piramit Serisi beş kitaptan oluşuyor. Serinin son kitabı Gece Güneşi çıkmak üzere. Serinin konusu; Arkeolog olan Ayliz, Mısır Piramitleri'nde başka bir dünyaya açılan bir geçit bulur. Geçit büyücülerin, tanrı ve tanrıçaların ve normal insanların bir arada yaşadığı başka bir Mısır'a açılır. Daha geldiği ilk an da aşka tutulan Ayliz gerçekte kim olduğunu öğrenmeye başlar. Bunun yanı sıra başına gelen olaylarda yardımcı olan insanlar artık ailesi gibi olmaya başlamıştır. Gerçekleri yavaş yavaş öğrenen Ayliz aşık olduğu Aytun'la sakin ve huzurlu bir hayat yaşamak isterken bir an da sevdiği adamın ellerinden kayışını izlemeye mecbur kalır. Her şey güzel giderken arada dram olmazsa olmaz tabi :)
 
    Ayliz'in başına gelenlerden sorumlu olan kişi Tanrıça Neftis'tir. Ayliz'in atalarının düşmanı olan bir Tanrıça ve Mısır'ın Kraliçesi'dir. Her şeyin başlamasının yegane sebebi Neftis'in bir tanrıya duyduğu aşktır. Ayliz onun tahtının asıl varisidir ve onu yok etmelidir. Bunun için hayatındaki insanları Ayliz'in elinden almaya başlar ve ilk kişi  Aytun'dur. Ayliz sevdiği adam uğruna en yasak olan gücü bile kullanmayı düşünür. Aşık olduğu adamı kurtarmak için inanılmaz bir güce ve değişime uğrar Ayliz. Gamze Çelik'in son kitabında bakalım neler olacak. Ayliz ve Aytun dışındaki yan karakterlerde çok güzel anlatılmış ve konuya dahil olmalarıda çok güzel işlenmiş. Dördüncü kitap heyecanlı bir yerde bitti. Bakalım beşinci kitapta neler olacak.
 
 Kader Sarmalı Kitap Alıntıları

Kan kırmızısı seçimler ve katran karası sonuçları...
* Emin ol, sesini duyurmak isteyen, karşısında kim olursa olsun konuşur.
* Hayallerimizin her zaman bizi mutlu edecek sonları olmaz.
* Bu evrende öğrendiğim bir şey varsa o da hiçbir şeyin sebepsiz yere olmadığıydı.
* Herkes kendi hayatının yıldızıdır ve hepsi bir gün parlar. Bazen ise en cansız haline bürünüp solar gider.
* Zira aşk ne bedende ne zihindeydi. Aşk, ruha tapar, onu evi kabul ederdi.


Keyifli okumalar diliyorum.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Türk yazarlardan fantastik okurum diyorsan iyi diyorum Deep :)

      Sil
  2. Çok göz önünde bir seri olmasına rağmen konusunu hiç araştırmamıştım. İlgi çekici bir konusu varmış. Türk yazarlardan farklı kurgular okumayı seviyoruz:) Tanıtım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil