20 Haziran 2024 Perşembe

Rhonda Byrne - Secret The Power Serisi

Yazar: Rhonda Byrne  Özgün Adı: Secret The Power
Yayınevi: Artemis Yayınları  Çeviri: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur

 " O evrendeki her şeyin kusursuzluğunun sebebidir."

   - Zümrüt Tablet (m.ö 3000)

   Rhonda Byrne’in Secret Serisi’nin ikinci kitabı olan “ The Power.” Kitapla üniversite yıllarımın ilk yılında bir arkadaşım sayesinde tanıştım. Sonra elimden düşmedi. Hem kitap hem de yol gösterici oldu diyebilirim. The Power'da bahsedilen pozitifliktir. Negatifliği kovup, pozitifliğe kucak açmanızdır. Secret Serisi, The Secret, The Power ve The Magic olmak üzere üç tanedir. Ayrıca bu seri dışında bir de Secret Serisi’nden gibi görünen tekli kitabı “Günlük Öğretiler” adlı eseri vardır. Rhonda Byrne, The Power yani “Güç” anlamına gelen kitabında “Elinizde tuttuğunuz bu kitap evrenin en büyük gücünü açıklıyor. İstediğiniz her şeye ulaşmak için ihtiyacınız olan tek şey güç.” demiştir.

    Kitapta mükemmel bir hayata giden yolun güçten geçtiğini anlatmaktadır. Hayatımızın iki şeyden ibaret olduğunu, bunların olumlu ve olumsuz şeyler olduğu anlatılır. Evren denen varlığa, düşüncelerimizi olumlu (pozitif) ve olumsuz (negatif) olarak yaydığımız enerjiyle mesajlar gönderdiğimizi ve gönderilen mesajlara  göre olaylar, kişiler gibi durumlar yaşadığımızı belirtir. Bu üç kavram  önemlidir. Hayal edin, hissedin ve alın. Bu üç kavram sevgiye dayalı olarak gerçekleşirse hayatta kavuşamayacağımız istek olmayacağından bahsedilmiştir. Hayatımızda her istediğimiz şeyleri, temeline sevgi koyarak ve isteklerimizi sevgiyle istersek olabileceğidir. Kitap içerisinde bir çok  siyasi, kurucu, şair, filozof, fizikçi gibi önde gelen kişilerin sözleriyle açıklama getirilmiştir.

   Yaratım dediğimiz kavram düşüncelerle oluşan ve evrene gönderilen mesajların oluşum biçimidir. Rhonda Byrne bu kitabı yazma amacının; milyonlarca insana mutluluk getirmek olduğunu belirtir. 

Yazar: Rhonda Byrne
Özgün Adı: The Secret Power
Yayınevi: Artemis Yayınları
Çeviri: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur
Sayfa: 247

2 yorum: